Na naši spletni strani uporabljajo digitalni piškotki (cookies). Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da vaš brskalnik in naprava preneseta nekaj piškotkov.

Menu

 
Reels Image

Cernit


 

Cena 20.90 €


 

Cena 14.99 €


 

Cena 16.99 €


 

Cena 6.99 €


 

Cena 6.99 €


 

Cena 6.99 €


 

Cena 6.99 €


 

Cena 9.29 €


rezalnik polimerov

 

Cena 11.49 €


 

Cena 7.19 €


 

Cena 16.99 €


 

Cena 8.99 €


 

Cena 5.59 €


 

Cena 2.59 €


 

Cena 9.49 €


 

Cena 18.99 €


reliefna površina za odtiskovanje

 

Cena 11.99 €


 

Cena 9.99 €


 

Cena 8.99 €


 

Cena 2.59 €


 

Cena 2.59 € 

Cena 4.59 €


 

Cena 4.59 €


 

Cena 2.29 €


 

Cena 2.29 €


 

Cena 2.29 €


regenerativna masa Cernit

 

Cena 2.29 €


 

Cena 2.29 €

Cernit je polimerna masa, ki jo proizvaja belgijsko podjetje Clay and Paint Factory. To podjetje, ki ima sedež v mestu Wandre (Liège), proizvaja to polimerno maso od leta 2008, ko jo je pridobilo s prevzemom. Modelirne polimerne mase kot take so nastale leta 1964, ko je svet ugledala masa Fimo. Te mase so bile sprva namenjene izdelavi lutk, kasneje pa se je njihova uporaba razširila na celoten spekter modeliranja. Cernit je zelo priljubljena modelirna masa predvsem v Evropi in Rusiji. Primerna je tako za začetnike kot za izkušene umetnike. Leta 2011 je na razstavi v Dubči lektorica Veronique Bastien predstavila delo s polimerno maso Cernit. Osem ur na dan, tri dni zapored, je ljudem pokazala, da je delo s Cernitom zelo prijetno in prinaša profesionalne rezultate. Ocenila je, da Cernit, za razliko od mase Fimo, sploh ne umaže rok, kar olajša delo tudi z črno-belimi odtenki, je cenejši in po pečenju je najtrši od vseh modelirnih mas, kar omogoča izdelavo zelo tankih izdelkov. Cernit maso je mogoče mešati tudi z drugimi polimernimi masami, ne vsebuje ftalatov, zato je primerna tudi za otroke. Je voljna, elastična in se sveti na površini. Cernit maso je mogoče nanesti na večino materialov, najbolje pa se prime na porcelan, steklo in kovino. Po pečenju postane bolj prožen in nekatere barve lahko potemnijo, še posebej, če jih ne spečemo natančno po navodilih. Uporablja se tudi za izdelavo dekoracij, nakita, miniaturnih figuric, okrasitev stekla in porcelana, prav tako je primerna za izdelavo različnih obeskov, biserov, figuric, okrasitev pribora itd.

V čem se masa Cernit razlikuje od drugih polimernih mas?

Trdota

Pri masi Cernit se lahko zgodi, da so nekateri odtenki nepredstavljivo mehkejši od drugih. To velja predvsem za pakiranja, ki so prišla iz proizvodnje in niso dozorela. Če imate predelano Cernit, ki je preveč mehak in se z njim težko dela, ga pred uporabo lahko položite v hladilnik ali uporabite trik s pisarniškim papirjem. Cernit razvaljajte tanko, ga položite v pisarniški papir, pritisnite in pustite delovati. Odvečna maščoba se bo vpila v papir. Nato premaknite maso v rokah in po potrebi postopek ponovite. Če naletite na pretrdo maso, ki je ne morete dobro obdelati, uporabite regeneracijsko maso Cernit Soft mix. Vendar ne presežite razmerja mešanja 1/3 Cernit Soft mix in 2/3 Cernit masa.

Sprememba barve

Pri delu s Cernitom je treba imeti v mislih, da se med pečenjem vsi odtenki rahlo spremenijo barvo, končni odtenek mase je nekoliko temnejši. Pomembno je, da to upoštevate že pri načrtovanju vaših projektov, da ne boste na koncu neprijetno presenečeni. Sprememba barve pa je res le rahla. To je posledica tega, da je Cernit zasnovan na prozorni osnovi, ne pa na neprosojnih pigmentih, kot je na primer masa Fimo ali Premo od Sculpey.

Porcelanski učinek

Modelirna masa Cernit se odlikuje po tem, da imajo pečeni izdelki porcelanski videz. Ne, ne bodo izgledali kot vaš glazirani kavni lonček, mišljeno je, da niso popolnoma prosojni in po pečenju prepuščajo nekoliko svetlobe.

Delo s Cernit maso

Modelirno maso obdelajte v rokah nekaj minut. Za začetno obdelavo mase je priporočljivo uporabiti tudi strojček za testenine ali specializiran strojček za polimerno maso. Posamezne barve lahko med seboj mešate in tako ustvarjate vedno nove odtenke. Pri delu s to maso priporočamo plastična ali kovinska orodja, plastične in silikonske teksture, silikonske in vtiskovalne oblike, modelčke za izrezovanje ali karkoli drugega, kar najdete doma. Za ustvarjanje tekstur lahko uporabite gobico, žico, pribor, slamico, škarje, čopič in še veliko drugega. Izdelke iz Cernita položite na pekač. Lahko jih položite na peki papir, aluminijasto folijo ali posebno podlogo za polimerne mase. Pecite 20 - 30 minut pri 110°C, odvisno od debeline vaših izdelkov. Po pečenju jih lahko vrtate, brusite, slikate ali kako drugače mehanično obdelujete. Ne pozabite jih fiksirati z brezbarvnim lakom za daljšo obstojnost. Masa Cernit na zraku ne posuši, vendar če odprete embalažo, jo priporočamo, da

EAA 2021 Žirija Intervju - Bolgarija

11.08.2021

Najljubša tehnika? Risanje ali slikanje?

EAA 2021 Žirija Intervju - Italija

10.08.2021

Najljubša tehnika? Risanje ali slikanje?

EAA 2021 Žirija Intervju - Romunija

09.08.2021

Najljubša tehnika? Risanje ali slikanje?

EAA 2021 Žirija Intervju - Srbija

08.08.2021

Najljubša tehnika? Risanje ali slikanje?

Created by the system www.fast-webshop.com

MWE0Z
Популарни производи
У глобалу: 0
Све у корпу
Privoščite si kreativno presenečenje
{IMAGE}
{NAME}
Na zalogi Številka: {NUMBER} Cena: {PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
Na zalogi Številka: {SECOND_NUMBER} Cena: {SECOND_PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico