Na naši spletni strani uporabljajo digitalni piškotki (cookies). Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da vaš brskalnik in naprava preneseta nekaj piškotkov.

Menu

 
Reels Image

Mit ali resnica - ali je lakiranje slike obvezno?

30.04.2021

Mit ali resnica - ali je lakiranje slike obvezno?

Ali želite dolgoročno zaščititi svojo sliko? Niste prepričani, ali je treba slike lakirati?

Ne govorimo samo o slikah na platnu, temveč o vseh vaših delih, na katerih so uporabljene akrilne ali oljne barve. Vemo, da je to zahteven postopek, še posebej, če govorimo o olju na platnu, ki mora pred lakiranjem počakati vsaj 6 mesecev, da se posuši ...

Ampak tukaj so trije razlogi, zakaj se temu zadnjemu koraku pri slikanju ne bi smeli izogniti:

Intenziteta barve

Če ste že kdaj imeli priložnost opazovati postopek lakiranja slike, potem vam je popolnoma jasno, da lak sliki povrne videz mokre barve, oziroma poveča njeno intenziteto. Vpliva tudi na poudarek razlike med odtenki in nato na globino slike, ker postane razlika med plastmi barv bolj vidna.

Enotni videz

Med poslikavo barvo razredčimo z različno količino vode ali terpentina, prav od tega koliko smo jo razredčili, pa bo odvisno, kako sijoča ​​bo, ko se posuši ... Zaradi tega se pogosto zgodi, da niso vsi deli slike enako sijajni ali pa so nekateri deli popolnoma matirani. Lak bo med drugim izenačil sijaj. Ali pa bo celotni sliki dal enakomeren mat videz, če za lakiranje izberete mat lak.

Zaščita slike

Lak je neprepustna plast, ki prahu in drugim umazanijam ne dopušča, da bi zrak prišel do plasti barve in se na njih prilepi. Poleg tega bodo laki z oznako UV resistant (odporni na UV-žarke) zmanjšali možnost, da barve sčasoma zbledijo. In tudi ko bo slika po nekaj desetletjih porumenila, bo restavrator le, če je lakirana, odstranil stari lak in nanesel novega ter tako povrnil videz slike.

Kakšen je vaš odnos do lakiranja slik? Ali kdaj preskočite ta korak?

Created by the system www.fast-webshop.com

YjVlZ
Популарни производи
У глобалу: 0
Све у корпу
Privoščite si kreativno presenečenje
{IMAGE}
{NAME}
Na zalogi Številka: {NUMBER} Cena: {PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
Na zalogi Številka: {SECOND_NUMBER} Cena: {SECOND_PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico