Na naši spletni strani uporabljajo digitalni piškotki (cookies). Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da vaš brskalnik in naprava preneseta nekaj piškotkov.

Menu

 
Reels Image

5 Nasvetov, Kako Narediti Tvojo Sliko Videti Bogatejšo

08.07.2021

5 Nasvetov, Kako Narediti Tvojo Sliko Videti Bogatejšo

Kako narediti tvojo sliko da bo videti tako dobro? Ali obstajajo pravila za slikanje popolne slike?

Se sprašujete, kaj ena slika potrebuje, da izgleda dobro? V bistvu ni pravil. Ampak! Vendar bodite pozorni na naslednjih 5 malenkosti ...

Tekstura ali relief

Tekstura ali relief ni potrebna pri vsaki sliki, lahko pa prinese boljše izkušnje. Lom svetlobe, ki se pojavi na gladkih površinah, se bo opazovalcu pokazal in mu dal še en razlog, da si sliko bolje ogleda in jo doživi. Samo previdno! Skrbno ga je treba vključiti v idejo slike in predstaviti v pravi meri. Naj ga ne bo samo zato, ker ste že slišali, da bo slika postala fancy.

Kompozicija

Kompozicija se običajno upošteva pred začetkom slikanja, pa tudi med izdelavo skice. A ni narobe, če se nekje na sredini dela odločite, kakšna bo kompozicija in kateri element bo nad njo prevladoval.

Tema je široka in pravil je veliko, tukaj je le nekaj nasvetov za začetnike:
- Pri slikanju portreta pred obrazom mora biti vedno več prostora
- nikoli ne slikajte pomembnega predmeta ali figuro tik ob robu platna, mora biti razdalja
- pri delu pejsaža črte obzorja ni trebajo biti ravno na sredini
- bodite pozorni na perspektivo, vzemite si čas in na začetku obvladajte risanje v perspektivi

Seveda lahko katero koli od teh pravil tudi prezrete, če je vaš cilj opazovalcu povzročiti nelagodje ali zmedo.

Uporabite različne čopiče

Uporaba istega čopiča ali samo nekaj čopičev podobne širine je lahko na sliki moteča. Ponavljanje enakih širin potez, tudi če se vse poteze premikajo v isto smer, bo postalo dolgočasno. Če na primer nekoliko bolje pogledate Van Goghova dela, boste videli, da čeprav se zdi, da je na celotni sliki uporabil ist čopič, še vedno obstajajo razlike v debelini, različne smeri potez pa, kot so valovi, so dodatno naredile vzdušje. Slikajte tako, kot želite, da bo slika doživeta, če pa želite, da prebuja in premika - igrajte se s čopiči!

Lakiranje

Lakiranje slike ni obvezno ali potrebno, veste pa, zgodi se med slikanjem, da barva postane mat, ko se posuši, izgubi sijaj ali celo intenzivnost. Če želite izenačiti te spremembe in dati sliki celoten videz, jo izlakirajte. Lak ni nujno biti sijoč in daje sliki steklenast videz, če tega ne želite. Obstajajo pa tudi mat laki, ki bodo barvo osvežili, ji dali svežjo in bolj mokro barvo, a površina pa bo postala mat. Navsezadnje na ta način tudi opazovalcu / kupcu daste do znanja, da je delo za vas pomembno in da ste se potrudili, da ga zaščitite, da bo trajalo.

Opremljanje slike

Lakiranje je zadnji poseg na sami sliki, a tudi ta zadnji korak je izjemnega pomena za celoten videz slike. Če niste delali na platnu, ki je napeto s spenjanjem na zadnji strani okvirja, potem razmislite o uokvirjanju. Če ste izbrali napenjanje tako imenovanega francoskega tipa, kjer žeblji niso vidni s strani, potem je dovolj, da na strani platna previdno poslikate ali pobarvate z enim odtenkom. Če ste se odločili za okvir - bodite pozorni in posvetite čas na izbiro okvirja. Okvir ne sme prevladovati in odvračati pozornosti vaše slike. Najbolje je, da bo v odtenku, ki prevladuje nad sliko. Če pa ni prevladujočega odtenka, se odločite za črn, bel ali srebrno-siv okvir, odvisno od tega, kako svetla ali temna je slika.

Created by the system www.fast-webshop.com

YjdiMWE4OD
Популарни производи
У глобалу: 0
Све у корпу
Privoščite si kreativno presenečenje
{IMAGE}
{NAME}
Na zalogi Številka: {NUMBER} Cena: {PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
Na zalogi Številka: {SECOND_NUMBER} Cena: {SECOND_PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico