Na naši spletni strani uporabljajo digitalni piškotki (cookies). Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da vaš brskalnik in naprava preneseta nekaj piškotkov.

Menu

 
Reels Image

Koliko veste o anatomiji čopičev?

16.07.2021

Koliko veste o anatomiji čopičev?

Ali veste, kaj je anatomija čopičev? Kako pomembna je za vaše roke?

Če želite bolje razumeti svoje čopiče, se naučite njihove anatomije!

Kaj se kje nahaja in zakaj je .... kar poglejmo!

Glava čopiča

To je pravzaprav del, kjer se nahajajo ščetine - najpomembnejši del, ki določa značaj čopiča.

Konica čopiča je tisti del, ki se dotakne površine, na kateri slikate. Lahko je ostra, ovalna ali poševna in glede na to pusti drugačne sledi.

Trebuh je najširši del čopiča, v katerem se zadrži voda in barva ter od katerega je odvisno, kako dolga poteza lahko povlečete.

Ferula (držalo)

To je kovinski del, ki povezuje glavo in telo čopiča in drži dlake skupaj.

Poleg tega, da kakovost čopiča prepoznamo po vrsti ščetine, jo prepoznamo po kakovosti kovine, iz katere je izdelana ferula, pa tudi po tem, kako tesno so v njih dlake vpeti. Poleg tega imajo poceni čopiči običajno šibkejša lepila in to je razlog, da vam dlake izpadajo in vas dražijo, ker ostanejo povsod na sliki.

Ročaj oziroma telo čopiča je lahko lesen ali plastičen, kratek ali dolg, odvisno od tehnike, ki je čopiču namenjena. Čopiči, s katerimi delate na vodoravni površini, na primer kot je akvarel in kaligrafija, imajo kratek ročaj, čopiči, s katerimi delate navpičnem platnu, pa imajo dolg ročaj in potrebna je večja oddaljenost roke od platna.

Oznaka velikosti

Velikost je napisana na prvem delu ročaja. Izražena je v številkah in se najpogosteje giblje od 000 (najtanjša) do velikosti od 1, 2, vse do 24. Na žalost velikosti niso usklajene pri vseh proizvajalcih in na primer oznaka 10 ne pomeni nujno, da je širina čopiča 10 mm.

Oznaka serije

Za imenom proizvajalca je v tem delu običajno zapisano ime serije, ki ji čopič pripada.

Glede na to, da imajo tudi veliki proizvajalci veliko število serij, so te informacije izjemno pomembne za tiste kupce, ki že vedo, kaj jim ustreza in kateri čopič točno potrebujejo.

Koda

Koda vsebuje črke in številke, ki v skrajšani različici govorijo o seriji čopiča in natančneje o obliki čopiča iz dane serije.

Ko kupujete čopiče prek spleta, bo dovolj, da to kodo vnesete v iskalnik na spletni strani in tako najdete točno tisti čopič, ki ga iščete.

Kot zadnji podatek - na ročaju se nahaja tudi država v kateri je bil izdelan čopič.

Created by the system www.fast-webshop.com

ZjZhMzk1
Популарни производи
У глобалу: 0
Све у корпу
Privoščite si kreativno presenečenje
{IMAGE}
{NAME}
Na zalogi Številka: {NUMBER} Cena: {PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
Na zalogi Številka: {SECOND_NUMBER} Cena: {SECOND_PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico