Na naši spletni strani uporabljajo digitalni piškotki (cookies). Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da vaš brskalnik in naprava preneseta nekaj piškotkov.

Menu

 
Reels Image

Kaj je za vas boljše - akrilne ali oljne barve?

03.06.2021

Kaj je za vas boljše - akrilne ali oljne barve?

Zakaj se akrilne barve hitreje sušijo? Kateri dodatki so potrebni za oljne barve?

Imate dilemo, slikanje je za vas nekaj povsem novega in ne veste, ali izbrati akrilne ali oljne barve?

Naš predlog je, da si najprej zastavite ta tri zelo preprosta vprašanja

Imate atelje ali posebno sobo, kjer lahko slikate? Odvisno od tega, ali lahko uporabite barve z vonjem ali pa samo tiste, ki ne izhlapijo posebej in nimajo vonjev.

Terpentin se uporablja za redčenje oljnih barv in pranje čopičev, ki imajo vonj, ki ni prijeten za vsakogar. Priporočljivo je prezračevati sobo, kjer pogosto delate, in ni priporočljivo spati v sobi, kjer delate s terpentinom ali tam sušiti slike.

Ali imate potrpljenje, da nekaj dni počakate, da se ena plast barve posuši, da nadaljujete s slikanjem? Ključnega pomena je, če ste izredno nestrpna oseba, ki bi si vse želela takoj in že zdaj!

Akrilne barve se zelo hitro posušijo, povprečna plast potrebuje približno 10 minut, da se popolnoma posuši. Medtem ko oljne barve trajajo veliko dlje, včasih tudi nekaj dni, odvisno od debeline plasti

Pravzaprav niste res prepričani, ali vam bo všeč slikanje in kako pogosto boste slikali? Ali pa morda kupujete darilo za nekaterega nadarjenega začetnika ...

Pri akrilnih barvah potrebujete le navadno vodo, ker se razredčijo z vodo, pribor se opere z vodo. Če pa želite delati z oljnimi barvami, boste potrebovali terpentin in laneno olje. Če govorimo o finančni plati, so v tem primeru akrilne barve boljša možnost.

Ko je dilema razrešena in zagotovo veste, katere barve so za vas boljša izbira, je čas, da izberete znamko, militražo, čopiče za to vrsto barve in vse ostalo od slikarskega pribora, kar je potrebno za poslikavo. Lahko sledite navodilom iz naših besedil za izbiro slikarskega pribora za začetnike ali pa nam preprosto pišete, z veseljem vam bomo pomagali.

 

Created by the system www.fast-webshop.com

MTc4Zm
Популарни производи
У глобалу: 0
Све у корпу
Privoščite si kreativno presenečenje
{IMAGE}
{NAME}
Na zalogi Številka: {NUMBER} Cena: {PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
Na zalogi Številka: {SECOND_NUMBER} Cena: {SECOND_PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico