Na naši spletni strani uporabljajo digitalni piškotki (cookies). Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da vaš brskalnik in naprava preneseta nekaj piškotkov.

Menu

 
Reels Image

5 Trikov, Kako ne Zapravljati Barv za Slikanje

01.07.2021

5 Trikov, Kako ne Zapravljati Barv za Slikanje

Kako prihraniti barve za slikanje? Kako naslikati večjo sliko z manj barve?

Ne skoparite z barvami, dajte svoji sliki toliko, kolikor zahteva, saj le tako lahko dosežete dobre rezultate. Ampak ne zapravljajte barv!

Zaprite tubice z barvami

Ali bi to sploh morali napisati? Akrilna barva se posuši z izhlapevanjem vode in če pustite tubico z akrilno barvo odprto, čez nekaj ur barva ne bo več tekoča - se bo izsušila. In po sušenju lahko takšno barvo razredčimo le z acetonom in podobnimi topili. Z drugimi besedami - neuporabna bo in jo boste zavrgli. Oljna barva se posuši veliko počasneje in če tubico ne zaprete, se bo verjetno izsušila le na vrhu barve in ko odstranite tisti ""čep suhe barve"", bo v notranjosti vse v redu, vendar pa vseeno poskrbite.

Previdno s stiskanjem barve

Na paleto dajte toliko barve, kot jo potrebujete za naslednje pol ure dela, če govorimo o akrilnih barvah. Ker se akrilna barva za toliko časa posuši, in ko se posuši, je ne boste mogli več uporabljati. Če govorimo o oljnih barvah - na paleti lahko pripravite barve, ki jih boste uporabljali ves dan. Tudi zaradi tega slikarji obožujejo oljne barve.

Razpršite z vodo barve na paleti

Številni slikarji s tem trikom ohranjajo svežino akrilne barve na paleti. Preprosto v razpršilnik vlijte vodo in paleto razpršite vsakih 5-10 minut. Seveda to velja le, če uporabljate barve na vodni osnovi! Pri oljnih barvah pa sploh ne.

Kako mešati barve?

Pri mešanju novega odtenka nekoliko barv je vedno pametneje dodati temno v svetle barve, tako da na koncu na paleti ne ostane ogromno količino barve, ki je ne potrebujete. Če na primer želite svetlo sivo barvo, torej ne začnite dodajati bele barve v črno, ampak obratno.

Ohranite barvo iz palete

Ne vrzite mešane odtenke, temveč jih zapakirajte v kozarce in jih uporabite za slikanje ali vsaj za naslednjo sliko. Katerekoli posode ali plastične skodelice, ki jih lahko zaprete s prozorno folijo, bo v redu. Pomembno je le, da barva ni v stiku z zrakom. Folijo lahko uporabite in prekrijete celotno paleto, ko si oddahnete med slikanjem.

Created by the system www.fast-webshop.com

MDhkNz
Популарни производи
У глобалу: 0
Све у корпу
Privoščite si kreativno presenečenje
{IMAGE}
{NAME}
Na zalogi Številka: {NUMBER} Cena: {PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
Na zalogi Številka: {SECOND_NUMBER} Cena: {SECOND_PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico