Na naši spletni strani uporabljajo digitalni piškotki (cookies). Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da vaš brskalnik in naprava preneseta nekaj piškotkov.

Menu

 
Reels Image

Kako popraviti neuspešno poslikano sliko?

17.06.2021

Kako popraviti neuspešno poslikano sliko?

Vaša slika ni uspela? Ali želite začeti povsem novo?

Verjetno ste se znašli v situaciji, ko niste zadovoljni s sliko, ki ste jo naslikali, tudi po milijonih poskusov, da bi nekaj popravili, toda pa ni to. Želite začeti povsem novo sliko, ker ste se tega naveličali, vendar pač... kaj storiti s tem platnom? Saj ga ne boste kar tako zavrgli, kajne?

Prvi nasvet:

Sliko nekaj časa skrivajte pred seboj. Zakaj? Mogoče se vam je le dolgočasilo, oči so bile prenasičene s temi barvami in oblikami in morda slika v resnici ni tako slaba. Če jo približno 10-15 dni ne pogledate, se lahko zgodi, da boste ob ponovnem pogledu našli težavo in ugotovili, da bo z malo dodelave postala fenomenalno delo.

Drugi nasvet:

Uporabite barve stare slike za povsem novo sliko. Na kateri način? Ko naredite skico za novo sliko, razmislite, ali lahko barvo, ki je že na nekaterih delih, prilagodite popolnoma novi kompoziciji. Konec koncev večina slikarjev ne mara začeti slikati na povsem belem platnu in pogosto kot ozadje nanese plast razredčene rdeče ali rumene barve. Vendar, bodite pozorni na dele, na katerih so vidni potezi čopiča ali več plasti barve, ki so naredile neravnine oz. neenakomernost - poskušajte kasneje ne najti nekaterih podrobnosti na tistih delih, ki jih je treba natančno in podrobno poslikati - na primer portret.

Tretji nasvet:

Staro-novo belo platno. Če na tej stari sliki ni izrazite teksture, je to lahko najuspešnejša rešitev. Celotno platno premažite s tanko plastjo titanove bele barve (akrilne ali oljne, odvisno od tega, katere barve so spodaj) ali z več tanjšimi plastmi, če se spodaj nahajajo večinoma temni odtenki. Porabili ste veliko bele barve, ki jo običajno pogrešajo vsi, ampak nimate kaj. Mogoče ni nujno, da je bela barva, razmislite o slikanju na črni podlagi.

Četrti nasvet:

Novo belo platno. Na platnu je veliko plasti barve, lahko vidite poteze in teksturo ter premazovanje platna z belo barvo ni rešitev, ker bo neravno in neenakomerno? Zamenjajte platno. Ok, potrpežljivo izvlecite vse žeblje, s katerimi je platno pritrjeno na leseni okvir, in ga odstranite (lahko ga razrežete na manjše koščke in uporabite za miniaturne slike, kot je papir). In nato na lesen okvir pritrdite novo slikarsko platno, ki ga lahko kupite v roli.

Created by the system www.fast-webshop.com

NDdlYjIxM2
Популарни производи
У глобалу: 0
Све у корпу
Privoščite si kreativno presenečenje
{IMAGE}
{NAME}
Na zalogi Številka: {NUMBER} Cena: {PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
Na zalogi Številka: {SECOND_NUMBER} Cena: {SECOND_PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico