Na naši spletni strani uporabljajo digitalni piškotki (cookies). Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da vaš brskalnik in naprava preneseta nekaj piškotkov.

Menu

 
Reels Image

Vse kar morate vedeti o barvah za steklo

21.02.2018

Vse kar morate vedeti o barvah za steklo

Barve za steklo so eden tistih izdelkov na trgu hobi materialov, s pomočjo katerega lahko vsakdo od nas izraža svojo kreativnost. Za slikanje na steklu lahko uporabljate klasične akrilne barve saj so le te, primerne za vse površine ampak za kar se da dober in trajen efekt, so dosegljive barve ki so izdelane prav za to specifično površino. Tako lahko dodate povsem nov videz starim vazam in krožnikom, dodate oseben pečat vinskim kozarcem ki jih boste podarili ali pa izdelate okras s pomočjo navadne steklene embalaže.

 

 

Barve za steklo so dosegljive v različnih variantah in embalažah in se lahko uporabljajo na več različnih načinov. Zelo pomembno je vedeti, da njihovo trajnost na površini, v večini primerov omogoča peka, zato bodite pozorni na velikost predmeta ki ga okrašujete saj mora ustrezati velikosti pečice. Pred izbiro znamke in barve, preberite navodilo za uporabo saj bo tu napisano kako dolgo je potrebno predmet pustiti v pečici in na koliko stopinjah, da bi ga kasneje lahko nemoteno prali, ali ročno ali v pomivalnem stroju. Če gre za predmet ki ga ne morete postaviti v pečico, lahko svoje risbe fiksirate s pomočjo sušilca za lase.

Priprava površine in tipi barv

Obstajajo seveda različni tipi barv. Ena od osnovnih razlik je ta, da so transparentne ali netransparentne in ta razlika je lahko odločilna pri vašem izboru barve. Niso torej pomembni le odtenki barv ampak tudi to, ali bo barva prosojna (te barve so praviloma označene kot transparentne) ali ne (označene so z besedo: opaque). Ko se odločite za vizualni efekt ki ga želite, imejte v mislih da v kolikor želite močnejši odtenek, lahko nanesete dodaten sloj barve, od 20-60min po tem ko se posuši prvi. To velja za oba tipa barv le da boste z nanašanjem več slojev pri transparentnih barvaj, zmanjšali prosojnost same barve. Da bi bolje videli svoje poteze, medtem ko barvate notranjost predmeta, lahko podenj postavite kos papirja ali robec.

 

 

Kar se tiče same površine, je zelo pomembno da je le ta čista in popolnoma brez prahu, da bi se barva lepo oprijela površine tam kjer to želite. Operite predmet ki ga dekorirate z mlačno vodo in milom. Pred nanosom določenih barv je zaželjeno da površino očistite z alkoholom. Tudi glede tega, preverite navodila za uporabo. Bodisi da uporabite alkohol ali milo, mora biti površina popolnoma suha pred nanosom barve. Uporabite lahko papirnato brisačo ali bombažno krpo.

Izbira čopiča in način uporabe

Kar se tiče čopičev, se lahko odločite za sintetična vlakna ali pa naravna vlakna. Učinek bo skorajda enak, s tem da bodo risbe narisane z naravnimi vlakni delovale mehkejše, so pa čopiči s sintetičnimi vlakni seveda cenejše. Ko gre za obliko, izberite tisto ki ustreza vaši zamisli, najbolj varna možnost so pa okrogli čopiči srednje velikosti. V kolikor niste vešči ko gre za slikanje, lahko uporabite šablone ki jih lahko zapolnite s pomočjo spužvastih čopičev ki so idealna rešitev.

 

 

Za lažje slikanje, lahko s konturo naredite oris bodoče slike. Uporabite lahko permanentni marker ki se ne bo videl ko čezenj nanesete barve za steklo, lahko uporabite tudi eno izmed posebnih kontur ki so kot svinčniki. Le te se bodo videle in dale vašemu predmetu poseben efekt, vam pa olajšale slikanje saj boste po tem le zapolnile orisan prostor z barvo. Na enak način lahko uporabite tudi markerje za steklo, samo za konture ali pa za celotno risbo na steklu. Pomembno je da barve za steklo nikakor ne mešate z vodo. Bodite previdni pri delu s čopičem, da ne bi bil moker, saj lahko to zelo vpliva na oprijemanje same barve na površino.

 

 

Pred uporabo, dobro pretresite barvo. Včasih jo boste morali pretresti tudi med uporabo. V kolikor se pri delu zmotite ali pa vam končen rezultat ni všeč, lahko barvo brez težav odstranite. Pustite predmet čez noč v mlačni vodi v katero ste dodali milo in jutri začnite znova.

Created by the system www.fast-webshop.com

ZTQ4Mj
Популарни производи
У глобалу: 0
Све у корпу
Privoščite si kreativno presenečenje
{IMAGE}
{NAME}
Na zalogi Številka: {NUMBER} Cena: {PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
Na zalogi Številka: {SECOND_NUMBER} Cena: {SECOND_PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico