Na naši spletni strani uporabljajo digitalni piškotki (cookies). Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da vaš brskalnik in naprava preneseta nekaj piškotkov.

Menu

 
Reels Image

Zakaj so pobarvanke za odrasle najboljša terapija proti stresu?

18.11.2017

Zakaj so pobarvanke za odrasle najboljša terapija proti stresu?

Se spomnite kako ste se kot otrok razveselili ko ste dobili pobarvanko? Ali ko ste dobili nove lesene barvice ali flomastre pa ste lahko barvali risbe? Če je vaša mama shranila vaše pobarvanke, se skozi njih lahko vidi kako ste rasli in napredovali saj so risbe vedno lepše obarvane, odkrivajo pa tudi skrivnosti vašega karakterja. Glede na to kako ste risbe barvale, se lahko vidi ali boste odrasli v potrpežljivo osebo in če ste k risbam dodali svoje risbe, lahko to odkriva vašo kreativnost ali znake uporništva.

 

 

Lepa novica je, da so se pobarvanke, pridružile mnogim drugim stvarem ki so bile nekoč namenjene le otrokom, sedaj pa jih lahko kupijo tudi odrasli, z motivi prilagojenimi svojim interesom. Lahko uživajo v barvanju, se vrnejo v otroštvo in glede na najnovejše raziskave, se tako znebijo stresa.

Učinek proti stresu

Trend pobarvank za odrasle je precej svež, nastal je nekaj let v Franciji. Njegova popularnost je tam zelo zrasla in ena od pobarvank je prodana v več kot 300.000 primerkih. Trend se je nato širil po Evropi in na koncu prepotoval Atlantik in osvojil ves svet. Avtorji risb in njihovi založniki so trdili da barvanje pomaga pri da se znebite stresa, zato so tudi risbe temu primerne: motivi iz narave, tradicionalno povezani s sproščanjem, kot tudi magične mandale – krogi ki simbolizirajo univerzum in se v mnogih kulturah uporabljajo za meditacijo.

 

 

Ko pomislite da je proti-stresni učinek pobarvank le reklama, se spomnite da je za večino ljudi otroštvo najbolj brezskrbno obdobje in da se s pobarvankami zlahka vrnete v preteklost. Pa vendar ne barvajte risanih junakov, temveč vizualizacijo meditacije. Prav tako, psihologi so opravili številne študije ki dokazujejo da pobarvanje vpliva pri sprostitvi očes in da določeni odtenki lahko vplivajo na boljši spanec in sanje. Tu je tudi dejstvo, da nam bodo naše oči, po celodnevnem gledanju v monitor računalnika ali telefona, zelo hvaležne za sprostitev ob različnih barvnih odtenkih.

S čem barvajo odrasli?

Pobarvanke za odrasle lahko barvate s flomastri, lesenimi barvicami ali celo s pasteli, odvisno od spretnosti in potrpežljivosti. Za zmes efektov lahko uporabite akvarelne barvice s katerimi boste lahko natančno barvali, vendar z efektom vodenih barv. V prodaji lahko najdete tudi pribor v kombinaciji z risbami za barvanje. Priporočamo da preizkusite kaj vam najbolj ustreza in kaj vas umirja in prispeva k vaši sreči. Lesene barvice bodo najbolj primerne za natančno barvanje, vendar odtenki ne bodo tako zelo močni. Flomastri vam bodo omogočili močne odtenke vendar se izogibajte močnim pritiskom na papir, sicer se bo barva preslikala.

 

 

Enako priporočilo velja za motive. Ni nujno da boste čutili umirjenost ob barvanju mandal, morda vam bodo bolj ustrezali motivi pokrajin. Izberite s čem želite barvati, nato se prepustite uživanju in ne razmišljajte preveč saj je pomembna sprostitev in ne upoštevanje pravil. Uporabite kar se da veliko barv in jih kombinirajte tako da boste zaradi kontrastov in prelivanja barv zadovoljni, da bo to prijalo vašim očem - samo to je pomembno.

Zentangle

Če želite vse storiti sami, risati in barvati, obstaja še ena rešitev, v svetu znana kot tehnika Zentagle. Ideja je, da s pomočjo posebnih flomastrov s tanko konico in zelo kakovostnim črnilom, narišete vzorce in okrase. To so lahko konkretne oblike kot so cvetovi in srca ki jih izpolnite z linijami, lahko pa preprosto povezujete številne vzporedne, krive ali ravne linije na način ki vam je všeč. Podobno kot tiste linije ki jih čečkate na papirju v času telefonskega pogovora, samo bolj precizne in bolj kreativne. Ideja Zentagle tehnike je, da dosežete mir in se znebite stresa tako, da ustvarite red na papirju. Tako nastalo pobarvanko lahko obarvate po vašem okusu.

 

 

Ni pomembno ali ste nadarjeni za likovne umetnosti ali ne. Ideja pobarvank za odrasle je da so te tehnike blizu vsakemu izmed nas in da vsakdo lahko uživa in se sprosti, brez mnogo razmišljanja o svojih kreativnih sposobnostih. Odkrijte risbo ki prija vašim očem, nato jo oblecite v barve ki so vam všeč.

 

Created by the system www.fast-webshop.com

MjI1OT
Популарни производи
У глобалу: 0
Све у корпу
Privoščite si kreativno presenečenje
{IMAGE}
{NAME}
Na zalogi Številka: {NUMBER} Cena: {PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
Na zalogi Številka: {SECOND_NUMBER} Cena: {SECOND_PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico