Na naši spletni strani uporabljajo digitalni piškotki (cookies). Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da vaš brskalnik in naprava preneseta nekaj piškotkov.

Menu

 
Reels Image

Efekt rje - nekoč nezaželjen, danes pa super efekt hobby dela

14.03.2018

Efekt rje - nekoč nezaželjen, danes pa super efekt hobby dela

Težko je imeti kakršnakoli pozitivna čustva ko slišimo besedo: rja. Vemo da ni dobro, če se le ta pojavi na površini,se je težko znebimo, še posebej pa ni dobro če rečeno za določeno osebo da je rjasta. Toda, v vseh pogledih človeškega delovanja je povsem normalno da se nekaj kar se v določenem obdobju smatra kot grdo, prelevi v nekaj najlepšega. Perspektiva iz katere nekaj opazujemo je zelo pomembna, sama definicija lepote pa pravi da se le ta nahaja v očeh opazovalca in da on o njej odloča in ne sam videz predmeta. To je najbrž vzrok da se naša mnenja o tem kaj je lepo, zelo spreminjajo.

 

 

V zadnjem času, še posebej z rastjo popularnosti tehnike decoupage, je na ovršino znova priplavala ljubezen do preteklosti in s tem tudi predmeti ki imajo videz iz minulih časov, prekriti s slojem patine so videti kot zapuščina naših babic in jih zato bolj enimo in posvečano več ljubezni. Skupaj z njimi, stopa na sceno tudi rja kot jasen znak starosti predmeta. Tako kot smo našli način da prdmetom dodamo patino, tako smo našli tudi način kako dati predmetov zarjavelosti, brez spremljajočih lastnosti kot je npr. vonj. Če se zazrete v samo rjo in pozabite na njene posledice, boste opazili da so odtenki ki jih ona stvari, eni izmed najlepših v naravi , izdelki z efektom rje pa zelo uspešno posnemajo naravo.

 

 

Pentart, proizvajalec odličnega slikarskega pribora, je poskrbel da imate na voljo izdelke ki jih lahko uporabite da bi dobili efekt rje. To so: Tekoča rja, Prašek z efektom rje, Reagenti z efektom rje kot tudi Akrilna barva s tem efektom. Izberite tistega ki vam najbolj ustreza in vedite da je uporaba vseh enako enostavna čeprav se morda ne zdi tako, na podlagi njihovih imen ali na tega kakšen učinek morajo doseči.

 

Tekoča rja

Tekoča rja je pakirana v flaški 0ml ki ima na zgornji strani aplikator za kapljanje, da bi jo lažje uporabljali. Radi jo uporabljajo slikarji saj je idealna da na platnu ustvarite efekt rje, s kovinskimi predmeti kot so npr. žice ali pločevinke. Da bi na predmetih ki so na platnu (ali na katerikoli drugi površini) dobili efekt rje, najprej nanesite svetlo akrilno barvo s širokim čopičem ali pa posebno belo akrilno barvo za podlago, nato pa na površino dodajte predmete ki bodo zarjaveli. Na njih nakapajte tekočo rjo in opazujete kako se ustvarja efekt. Sama površina naj bo privzdignjena, skoraj vertikalna da bi se rja ustvarila na samem predmetu in tudi okrog njega. Po 24ih urah, bo površina popolnoma suha.

 

 

Pesek z efektom rje

Prašek z efektom rje lahko uporabljate v kombinaciji s katerim koli izdelkom ki ima strukturo paste ali v kombinaciji z reagenti. Prašek v približno enakem razmerju mešajte s pasto. Zmes ne rabit biti homogena, lahko jo mešate v posodi ali pa neposredno na površini na kateri delate. Ko jih dovolj zmešate, jo s pomočjo lopatke enakomerno razmažite na celo površino. Če želite močnejši efekt, lahko dodate še praška, na že razmazano zmes in ga vtrite z lopatko ali s prsti. Na ta način boste dosegli efekt rje v več odtenkih. Ba bo pa delovala čim bolj naravno, pa uporabite reagente. Imajo prav tako aplikator na konici, kar omogoča lažjo uporabo. Nakapajte količino ki jo želite, na različne dele površine na kateri ustvarjate. Reagente dobite v setu 3 kosov in vsak ima svoj odtenek, tako da je najbolje nanašati vse tri. Vtrite jih v površino s čopičem dokler ne dobijo primerno barvo. Imejte v mislih da bo barva paste s katero ste mešali prašek, vplivala na končni videz odtenka.

 

 

Akrilne barve z efektom rje

Akrilne barve z efektom rje so morda najlažje za uporabo, sam efekt je pa enako dober kot tisti ki ga dajo drugi izdelki. Te barve se nanašajo na površino na klasičen način, s čopičem ali gobico. Priporočljivo pa je, zaradi realističnega končnega efekta, uporabite vse odtenke, enega zraven drugega, od najsvetlejšega do najbolj temnega. Na koncu dodajte na površino 3d prašek ki je v steu z barvami in poskrbi za to, da se na ta nain okrašena površina, razlikuje od tiste ki je prekrita z običajnimi akrilnimi barvami.

 

 

Vse te izdelke lahko uporabite na večjih ali manjših površinah. Prav tako je dobro vedeti da Prašek in reagente lahko dodate na površino na katero ste nanesli lepilo za decoupage . Tako ne boste potrebovali paste ali gessa. Lahko ustvarite fantastične kombinacije s servietami ali šablonami. Boste videli, ko enkrat zaključite z dekoriranjem predmeta, bo težko vedeti da v resnici ni star že stoletja.

Created by the system www.fast-webshop.com

YWJiZmFk
Популарни производи
У глобалу: 0
Све у корпу
Privoščite si kreativno presenečenje
{IMAGE}
{NAME}
Na zalogi Številka: {NUMBER} Cena: {PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
Na zalogi Številka: {SECOND_NUMBER} Cena: {SECOND_PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico