Na naši spletni strani uporabljajo digitalni piškotki (cookies). Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da vaš brskalnik in naprava preneseta nekaj piškotkov.

Menu

 
Reels Image

Kaj veste o stenskem slikarstvu?

21.11.2020

S tovrstno umetnostjo se lahko srečate v eksterierju (poslikava zgradb) kakor tudi v interierju, kjer vedno bolj pogosto stene domov krasijo razne poslikave in tako obogatijo prostor na poseben, zelo opazen način. Bi si upali?

Kje začeti? Z idejo..

Ko se odločite da so vaši steni potrebne barve, ne želite pa lepiti tapet ali nanjo obesiti običajne slike, je jasno da potrebujete stensko poslikavo oz. mural.

Glede same poslikave ne skrbite preveč, ostaja mnogo načinov ki bodo to delo olajšali, posvetite pa dovolj časa načrtovanju, saj je, v tem primeru, to ključ do uspeha. Razmislite predvsem o barvah in jih prilagodite prostoru. V spalnici ne uporabljajte kričečih barv, za delovni prostor izberite detajle v pozitivnih barva ki bodo vplivale na vašo motivacijo (oranžna, modra, zelena).

Motiv prilagodite sebi, naj bo to vaš zaščitni znak, drevo kot simbol družine ali prepleteni geometrijski znaki. Navdih lahko poiščete na internetu in motivu dodate osebno noto. Fotografijo vašega prostora lahko umestite v računalniški program, dodate svojo skico in preverite kako je videti v prostoru.

Realizacija murala

Prvi korak je skica na malem formatu. Stena mora biti ravna in gladka, lahko jo obarvate v barvo ki bo dominirala. Nato skico prenesite na steno z rahlim črtanjem osnovnih linij s svinčnikom. Skico lahko na steno prenesete tudi s pomočjo projektorja.

Potreben material

Barve – Uporabite akrilne barve. Enostavne so za uporabo in ne bodo spremenile barve ko se posušijo. Količino barve bo malo težje odrediti, saj je popolnoma odvisna od vaše zamisli. V kolikor je stena groba, bo zahtevala več barve kot gladka površina.

Čopiči in spužvice – Začnite s čopiči za nanos podlage, in na koncu uporabite najtanjše za detajle. V veliko pomoč vam bodo spužvasti valjčki in čopiči ki bodo delo pospešili in ublažili prehode med barvami.

Šablone – Lahko jih kupite ali izdelate sami. Zagotovo bodo olajšale poslikavo, namesto akrilne barve pa lahko uporabite akrilne barve v spreju.

Nasveti:

Zaščitite tla in pohištvo.

Ne lotite se poslikave brez načrta in skice saj akrilne barve ne morete obrisati, lahko je le prepleskate.

Ne nanašajte debelih plasti zaradi lažjega pleskanja v bodočnosti.

Sliko na steni gradite v plasteh. Posvetite ji dovolj časa, da bi bila videti bolj profesionalna.

Ne izpostavljajte poslikave cigaretnemu dimu ali kuhinjski pari, da bi v njej uživali dlje časa.

Created by the system www.fast-webshop.com

NDEwODljY
Популарни производи
У глобалу: 0
Све у корпу
Privoščite si kreativno presenečenje
{IMAGE}
{NAME}
Na zalogi Številka: {NUMBER} Cena: {PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
Na zalogi Številka: {SECOND_NUMBER} Cena: {SECOND_PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico