Na naši spletni strani uporabljajo digitalni piškotki (cookies). Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da vaš brskalnik in naprava preneseta nekaj piškotkov.

Menu

 
Reels Image

Kako očistiti čopiče ki jih niste oprali takoj po uporabi?

16.12.2017

Kako očistiti čopiče ki jih niste oprali takoj po uporabi?

Eno izmed vaših vprašanj nas je navdihnilo in odločili smo se da naredimo ekperiment da bi vam lahko odgovorili z informacijami iz prve roke. Kaj storiti s čopiči ki jih niste oprali takoj po uporabi? Še vedno smo mnenja da je čopiče potrebno oprati ko je barva na njih še vedno sveža, torej čim prej. Na ta način jim boste podaljšali rok trajanja in zadržali bodo mehkobo vlaken kako tudi obliko ščetin. Ampak, seveda se zgodi da kdaj nimate časa ali preprosto nimate moči in volje za čiščenje, saj ste vso energijo posvetili sliki. Zgodi se da čopiči ostanejo in se barva na njih posuši. Kaj storiti? Škoda vam jih je zavreči, nimate pa ideje kako jih očistiti.

 

 

Rezultat našega eksperimenta je lepa novica – imamo rešitev. Razredčila katerih moč smo preizkušali so: nitro razredčilo, oljno razredčilo in terpentin. Odkrijemo vam lahko sledeče:
Svoje čopiče lahko rešite z enim od teh razredčil. Nitro razredčilo bo delovalo najhitreje (dovolj je da čopič pustite eno uro v razredčilu), oljno razredčilo bo potrebovalo malo več časa (približno dve uri) terpentin pa precej več. Njegova moč raztvarjanja oljne barve je najšibkejša tako da njegovo uporabo priporočamo na čopičih ko barva še ni povsem suha.

 

 

Enega od treh razredčil vsujte v stekleno posodo (priporočamo stekleno ali keramično in ne plastične saj bi jo razredčilo lahko stopilo) in vanjo postavite čopič. Čopič naj bo v razredčilu samo do kovinskega držala vlaken, da se ne bi poškodovalo lepilo ki veže ščetine v držalu. Prav tako poskrbite za prezračevanje prostora, še najbolje bi bilo to početi zunaj (na terasi ali dvorišču) saj sredstva izparevajo in so lahko zdravju škodljiva.

 

 

Čopič tako pustite eno uro ali dve oz. celo noč če je v terpentinu. Občasno čopič odstranite in ga orišite s papirnato brisačo ali krpo da bi odstranili barvo ki se je že raztopila in nato čopič znova postavite v razredčilo. Sami boste najbolje ocenili kdaj je čas za naslednji korak. Pazite le da čopič v razredčilu ne ostane predolgo – to lahko uniči ščetine. Ko ste čopič odstranili iz posode, ga dobro obrišite in odstranite barvo. Nato čopič obvezno operite z milom ali sredstvom za pranje posode, vse dokler popolnoma ne odstranite barvo in ga v vodoravnem položaju pustite naj se posuši.

 

 

Če opazite da ščetine „štrlijo na vse strani“ (kar je možno po uporabi močnih kemičnih sredstev) jih lahko blago popršite z lakom za lase in jih z rokami oblikujete v pravilen položaj. Kovinski in lesen del čopiča lahko očistite s krpo na katero ste dodali malo nitro razredčila. Bodite posebej pozorni s čopiči iz fine, naravne dlake. Le te, ne namakajte dolgo. Čopič, po tej terapiji ne bo kot nov, bo pa še kako uporaben in pripravljen za nove izzive.

Created by the system www.fast-webshop.com

NWQ2NjM0M
Популарни производи
У глобалу: 0
Све у корпу
Privoščite si kreativno presenečenje
{IMAGE}
{NAME}
Na zalogi Številka: {NUMBER} Cena: {PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
Na zalogi Številka: {SECOND_NUMBER} Cena: {SECOND_PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico