Na naši spletni strani uporabljajo digitalni piškotki (cookies). Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da vaš brskalnik in naprava preneseta nekaj piškotkov.

Menu

 
Reels Image

Predstavljamo izdelek - raztopina za express transfer Pentart

06.12.2017

Predstavljamo izdelek - raztopina za express transfer Pentart

Decoupage tehnika nam je že znana, pa tudi priljubljena. Že dolgo je popularna zaradi svoje enostavnosti, kot tehnika je pa že zelo zelo stara. Ideja da motiv s serviete prenesete na kos pohištva in številne druge površine tako, da ta motiv daje videz dobro narisane umetnine, izvira iz starih časov. Tehnika je zelo všečna, navdušenje pa toliko večje ko vidite kako enostavno se ta tehnika pravzaprav uporablja.

 

 

Vse postane še bolj enostavno z raztopino za transfer fotografij – zaradi njene obstojnost in prav tako enostavnega nanosa, se ni ve potrebno omejevati le z motivi ki jih najdete na servietah. S tem transferjem lahko prenesete katerokoli fotografijo, črno-belo ali barvno, tiskano na navadnem belem papirju z laserskim tiskalnikom, na gladko površino lesa, tkanine ali celo gume.

Kaj je potrebno?

Razen raztopine boste potrebovali tudi podlago. Naj bo čista in gladka. Če gre za les, se prepričajte da je površina gladka in odstranite morebitne delce prahu ki bi lahko povzročili videz neravnin. Če gre za tkanino, površino prav tako skrbno obrišite. Za nanos raztopine boste potrebovali palčko za ušesa kot tudi leseno lopatko ali palčko (kot je tista od sladoleda ali pa za pregled grla pri zdravniku). Prav tako boste potrebovali košček vate ali robca in seveda motiv ki ga želite prenesti.

 

 

Lahko uporabite tudi kakšno svojo fotografijo vendar ne original. Prekopirajte je na papir, kakor tudi katerikoli drug motiv ki ga najdete na internetu in ga natisnete. Kot smo že rekli ni potrebna posebna vrsta papirja. V kolikor imate doma laserski tiskalnik, bo papir ki ga sicer zanj uporabljate odličen. Isto velja tudi če boste motive tiskali v najbližji foto-kopirnici; papir ki ga uporabljajo za tisk, bo zadostoval. Vi samo izberite motiv ki vam je všeč in je primerne velikosti glede na površino. Če prenašate na tkanino, boste potrebovali še eno stvar in sicer - likalnik. Da se papir ne bi premikal med nanosom, si priskrbite tudi selotejp oz. lepilni trak.

Transfer na les

Papir na katerem je natisnjen motiv prilagodite tako, da odrežete prazne dele, da vam med transferjem ne bi bili v napoto. Postavite motiv direktno na površino ki jo želite okrasiti (torej: fotografija se nanaša direktno na površino predmeta, transfer pa na hrbtno stran papirja). Z lepilnim trakom zalepite robove papirja na površino, da se ne bi premikal med nanosom transferja. V flaško namočite palčko za ušesa. Če mislit da je vpila preveč tekočine, višek odstranite z robcem.

 

 

Nanesite transfer na celotno površino papirja, z nežnimi gibi. Medtem ko se papir namaka, boste lahko videli motiv tudi na hrbtni strani papirja. Ko prekrijete približno četrtino papirja, si vzemite pavzo in ta del enakomerno pritiskajte z lopatko ali palčko da bi zagotovili prenos vsakega delčka motiva, na les. Nato nanesite transfer na naslednjo četrtino in ponovite postopek z lopatko ali palčko. Ko ste prekrili celotno površino papirja, počasi odstranite papir s površine, skupaj z lepilnim trakom. Videli boste da se je celote motiv prenesel na površino in da ima učinek patine, ki je značilen za decoupage.

Transfer na tkanino

V kolikor ima predmet, na katerega nanašate motiv dve stani, kot npr. majice ali torbe, obvezno pod tkanino postavite karton, da bi se motiv preslikal samo tja kjer ga želite. Postopek nanašanja s palčko za ušesa in lopatko bo enak, edina razlika bo ta, da boste površino pred uporabo lopatke, najprej prelikali z likalnikom, na zmerni temperaturi. Druga razlika bo ta, da boste površino z likalnikom in lopatko obdelali enkrat, nakar boste znova nanesli transfer in še enkrat pritiskali z lopatko. Ko odstranite papir, še enkrat prelikajte površino. V kolikor ima vaš likalnik možnost likanja s paro, ne pozabite te možnosti isključiti.

 

 

Kot za vsako drugo veščino, boste potrebovali le malo vaje. Pomembno je da ne nanesete ne preveč in ne premalo transferja na palčko kakor tudi da najdete ravno pravšen pritisk na površino z lopatko. Če na palčki za ušesa ni preveč transferja, bo lesena lopatka samo dodala pritisk in bolje prenesla motiv na površino, tako da je za začetek pomembno najti pravo količino transferja. Začnite z majhnimi površinami, za vajo, kasneje pa lahko okrašujete tudi večje površine kot so pohištvo ali večji kosi oblačil. Za lesene predmete ni potrebno fiksiranje, ne potrebujete dodatnih izdelkov za zaščito, pri tkaninah pa se motiv fiksira z likalnikom.

 

 

 

Created by the system www.fast-webshop.com

ZDY2MTY1N2
Популарни производи
У глобалу: 0
Све у корпу
Privoščite si kreativno presenečenje
{IMAGE}
{NAME}
Na zalogi Številka: {NUMBER} Cena: {PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
Na zalogi Številka: {SECOND_NUMBER} Cena: {SECOND_PRICE} €
-
1
+
Dodaj v košarico